Hét chiro-uniform, wat houdt dat in?

Net als bij alle andere chiro's in België is ook bij ons het dragen van een uniform verplicht. We zijn namelijk een groep die dit ook naar de buitenwereld duidelijk wilt maken. Daarnaast zorgt het dragen van een uniform ook voor een enorm groepsgevoel, en kan het dus niet ontbreken op alle chiro-activiteiten (chirozondagen, weekends, uitstappen, kamp etc.)

Uit wat bestaat het uniform?

- Rok/short

- Chiro-t-shirt

- Hemd/pull

Elk van deze items is verplicht aangezien we zo, ongeacht de weersomstandigheden, herkenbaar zijn als chiro.

Voor de jongste groep, de Speelclub, is het dragen van het uniform in principe niet verplicht, al raden we wel aan deze kledingstukken aan te schaffen. Op uitstapjes, weekend, het kamp etc. is dit voor ons dé manier om de kinderen in een grote massa van ver te herkennen, en is het dus ook een pak veiliger.

Waar kan ik dit aanschaffen?

- De chiro bezit een aantal tweedehandsspullen die we verkopen aan erg schappelijke prijzen. We hebben momenteel echter enkel heel kleine of heel grote maten ter beschikking. Interesse? Vraag het zeker eens na bij de leidingsploeg van uw kind, zij zullen na de chirozondag een kijkje nemen naar de beschikbare items.

Zelf nog te kleine spullen thuis liggen? Breng ze binnen op de chiro en ruil het tegen een andere, grotere, maat of tegen een ander kledingstuk naar keuze.

- Nieuwe uniformen kan je enkel aankopen in filialen van 'de Banier'. In deze winkels vind je naast chirokledij ook heel wat andere items zoals patches, knutselspullen, spelletjes etc.

De dichtsbijzijnde winkels bevinden zich in Leuven en Brussel. Neem zeker en vast een kijkje op hun website voor meer info. www.debanier.be/winkels

Banier Leuven; Jan-Pieter Minckelersstraat 29, 3000 Leuven (zijstraat Diestsestraat)

Banier Brussel; Kolenmarkt 85, 1000 Brussel