Informatie over onze chiro:

Een alternatieve tekst.​Wie zijn we?

Wij zijn Chiro Mik Mak, een gemengde chiro uit Sterrebeek. Sinds 1948 zijn we actief en we zijn nog steeds alive and kickin' dankzij al die fantastische leidingsploegen die ons reeds voorgingen. Leden kunnen bij ons aansluiten vanaf 6 jaar en worden, na heel wat jaren lidmaatschap, leiding in het zesde middelbaar.

Wanwaar komt onze naam? 

Wij hanteren binnen onze chiro de term "MIK" om de meisjes aan te duiden en "MAK" voor de jongens. De afkorting MIK verkreeg men zo; M, voor de eerste letter van 'meisjes'; I, voor de middeleste letter van "chiro"; & K, door de laatste letter van "Sterrebeek". Aangezien de meisjeschiro eerst ontstaan is en een naam ook goed op de tong moet liggen, koos men ervoor om de jongens simpelweg MAK te noemen. Zo onstonden wij in 1990, meisjes en jongens tesamen, Chiro Mik Mak Sterrebeek.

​Wanwaar komt ons logo?

​Om eerlijk te zijn, is de oorsprong ervan ons ook relatief onduidelijk. Als iemand hier meer info over heeft, wij horen het maar al te graag!

Met hoeveel zijn we?

​De laatste jaren merken we telkens weer op dat meer en meer mensen de weg naar onze chiro gevonden hebben. Zo kunnen we met trots zeggen dat we voor het werkjaar 2022-2023 over 148 leden beschikten, waardoor we ons all-time record gebroken hebben! Misschien breken we het dit jaar opnieuw ???

Bij welk gewest horen we? Van welk verbond maken we deel uit?

Chiro Mik Mak Sterrebeek < Gewest Zoniënrand < Verbond Brussel < Chirojeugd Vlaanderen of 'Chiro Nationaal'

Gewest? Een gewest is een verzameling van chiro's uit de buurt (13 chiro's in totaal) die samen een soort chiro-team vormen en elkaar steunen in elkaars chirowerking. Zo gaan we naar elkaars evenementen, wisselen we tips & tricks uit, gaan samen naar activiteiten etc. Het gewest Zoniënrand zelf, waar wij deel van uitmaken, is nog maar sinds kort terug actief. Dt is te danken aan een team van oudleiders & leidsters uit de buurt die het gewest terug nieuw leven wouden inblazen, om de chiro's uit de buurt terug wat bijeen te brengen. Chiro's die bijvoorbeeld deel uit maken van het Gewest zijn de andere chiro's uit groot-Zaventem (Chiro Woluwe, Chiro Zaventem) maar ook de chiro's van Overijse, Hoeilaart, Duisburg, Wezembeek-Oppem etc. Meer info over ons gewest vind je op hun Facebookpagina; https://www.facebook.com/zonienrand/?ref=br_rs

Verbond? Wij maken deel uit van verbond Brussel, dat na het Gewest het tweede aanspreekpunt is voor de leidingspoeg én voor jullie als ouders. Er maken 7 gewesten en 104 chirogroepen deel uit van dit verbond. Zij organiseren onder andere de (hoofd)animatorcursussen voor (toekomstige) leiders & leidsters en nog heel wat andere evenementen.

Chirojeugd Vlaanderen? De bijna 900 chirogroepen & meer dan 100 000 leden vormen samen de grootste jeugdbeweging van België, dé Chiro. Chirojeugd Vlaanderen staat in voor de verzekeringen, Krinkel (meerdaags festival voor leiding & Aspi's), originele spelletjes, kamporganisatie en nog veel veel meer! Ook bij noodgevallen op kamp, tijdens de zondagen etc. kunnen wij steeds bij hun terecht. Meer info over Chiro Nationaal en hun werking vind je op www.chiro.be.